Bela Carolina je rumene barve. Vonj je intenziven, z izrazitim vonjem po ananasu in tropskemu sadju. V ustih je vino suho, gosto, z ustreznimi nivoji kislosti. Vino je zelo kompaktno in harmonično z dolgim pookusom.
Vrsta vina: Chardonnay 60%, Rebula 35%, Sauvignon 5% Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju. Zemlja: Opoka Vinogradi: Terasasti vinogradi, stari med 25 in 35 let. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar. Vsebina alkohola: 13,5% Kislina: 5,20 g/L Trgatev: Ročna trgatev, ki traja od konca avgusta do polovice oktobra. Najprej začnemo s trgatvijo Sauvignona konec avgusta, v sredini septembra je na vrsti Chardonnay in v prvi polovici oktobra nekje proti sredini oktobra poberemo rahlo botritično Rebulo. Vinifikacija: Ohlajeno grozdje maceriramo 48 ur, nato iztisnemo pri nizkem tlaku. Fermentacija alkohola je izvedena pri nadzorovani temperaturi. 20% Chardonnaya je zorjenega v hrastovih sodih. Po enem letu so vina dekantirana in združena.
Jakončič Rebula Carolina
#266289 - 3 kom.
Rebula Carolina je rumene barve z odtenki zlate barve. Vonj je svež s precej razvitim vonjem rumenega sadja, predvsem citrusov. V ustih je vino suho, okusno, vertikalno, pitko s prefinjenim zaključkom. Vino je zrelo in ima obetavno prihodnost.
Vrsta vina: Rebula 100% Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju. Zemlja: Opoka Vinogradi: Imamo dve kategoriji vinogradov, tiste ki so stari 30 let in starejše. Oba vinograda sta posajena v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar. Vsebina alkohola: 12,5% Kislina: 5,80 g/L Trgatev: Grozdje se pobira dvakrat. Vinogradi, ki so stari približno 30 let, se pobirajo v zadnjih dnevih septembra. Starejši vinogradi se obirajo v sredini oktobra, ko je grozdje preveč zrelo in pridobi značilno plemenito plesen Botrytis. Vinifikacija: Grozdje prve trgatve je hladno macerirano za 18 ur in nato iztisnjeno. Fermentacija alkohola poteka pri nadzorovani temperaturi; takšno vino ima nižjo vsebnost alkohola, vendar s tem pridobi svežo in sadno karakteristiko. Vino je zorjeno v posodah iz nerjavečega jekla za 10 mesecev. Fermentacija alkohola za vino iz druge trgatve se izvaja v majhnih, novih in rabljenih francoskih lesenih sodih iz hrasta Allier.