Cabernet Sauvignon je srednje močne rubinasto rdeče barve. Ima diskreten vonj gozdnega sadja z nežnimi maslenimi toni, katere še bolj poudari zorjenje v lesu. V ustih je vino suho, harmonično, zrelo, s srednje dolgim pookusom.
Vrsta vina: Cabernet Sauvignon 100%
Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.
Zemlja: Opoka
Vinogradi: Vinogradi so stari 20 let. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.
Vsebina alkohola: 13,5%
Kislina: 4,80 g/L
Trgatev: Ročno obiranje grozdja v začetku oktobra.
Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavečega jekla, v katerih obenem poteka tudi fermentacija alkohola. Vino zori s kvasom, v rabljenih lesenih sodih 225l in 2500l. Ta postopek traja 10 mesecev.
Jakončič Merlot
#9685975 - 3 kom.
To vino je rubinasto rdeče barve, Merlot je intenzivne granatne barve. Na nosu se v vinu prepozna vonj po gozdnih sadežih in rahlo barrique noto. V ustih je vino suho, z elegantnimi in zrelimi tanini. Vino je harmonično, srednje močnega karakterja, z dolgim pookusom.z vonjavami po gozdnih sadežih in nežnimi zaznavami začimb.
Vrsta vina: 100 % Merlot
Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje.
Zemlja: Lapornata prst.
Vinogradi: Vinogradi so stari 15 let, vzgojeni so po sistemu enojnega Guyota. Gostota sajenja znaša 5.000 trt na hektar.
Vsebina alkohola: 13%
Kislina: 5 g/L
Trgatev: Ročna trgatev konec septembra.
Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavnega jekla, vzporedno poteka tudi alkoholna fermentacija. Vino zorimo v kontaktu s kvasovkami, 50 % v cisternah iz nerjavnega jekla in 50 % v rabljenih barrique sodih, 10 mesecev.