BLACK FRIDAY -15%. →

3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot

Jakončič   - #861753_9685975
3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot

71,40 € 60,60 € -15% PRIHRANEK 10,80 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rdeča CarolinaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot6x Jakončič RebulaJakončič Carolina SELECT3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča Carolina

Paket vsebuje:


Jakončič Cabernet Sauvignon

#861753 - 3 kom.

Cabernet Sauvignon je srednje močne rubinasto rdeče barve. Ima diskreten vonj gozdnega sadja z nežnimi maslenimi toni, katere še bolj poudari zorjenje v lesu. V ustih je vino suho, harmonično, zrelo, s srednje dolgim pookusom.

Vrsta vina: Cabernet Sauvignon 100%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka

Vinogradi: Vinogradi so stari 20 let. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13,5%

Kislina: 4,80 g/L

Trgatev: Ročno obiranje grozdja v začetku oktobra.

Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavečega jekla, v katerih obenem poteka tudi fermentacija alkohola. Vino zori s kvasom, v rabljenih lesenih sodih 225l in 2500l. Ta postopek traja 10 mesecev.


Jakončič Merlot

#9685975 - 3 kom.

To vino je rubinasto rdeče barve, Merlot je intenzivne granatne barve. Na nosu se v vinu prepozna vonj po gozdnih sadežih in rahlo barrique noto. V ustih je vino suho, z elegantnimi in zrelimi tanini. Vino je harmonično, srednje močnega karakterja, z dolgim pookusom.z vonjavami po gozdnih sadežih in nežnimi zaznavami začimb.

Vrsta vina: 100 % Merlot

Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje.

Zemlja: Lapornata prst.

Vinogradi: Vinogradi so stari 15 let, vzgojeni so po sistemu enojnega Guyota. Gostota sajenja znaša 5.000 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13%

Kislina: 5 g/L

Trgatev: Ročna trgatev konec septembra.

Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavnega jekla, vzporedno poteka tudi alkoholna fermentacija. Vino zorimo v kontaktu s kvasovkami, 50 % v cisternah iz nerjavnega jekla in 50 % v rabljenih barrique sodih, 10 mesecev.

Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico