Rdeča Carolina je srednje močne rdeče barve. Ima eleganten vonj; zrel, z izrazitim vonjem po češnjah in lesu češnjeve skorje. V ustih je vino suho, okusno, polnega in obenem pitkega značaja. Nazorno pokaže svojo kompleksnost z dolgim pookusom in dolgo življenjsko dobo.
Vrsta vina: Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 20%, Cabernet Franc 5% Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju. Zemlja: Opoka in peščenjak Vinogradi: Vinogradi, stari 35 let, so posajeni v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar. Vsebina alkohola: 14,0% Kislina: 4,90 g/L Trgatev: Ročno obiranje grozdja v začetku oktobra. Vinifikacija: Grozdje se macerira mesec dni. Vino zori 18 mesecev v 225l sodih pri stalni temperaturi in vlažnosti. Uporabljamo 50% slavonski hrast, 47% francoski Allier in 3% francoski Troncaise hrast, ki jih pretočimo v 2500l hrastove sode in jih pustimo zoreti še 6 mesecev. Izbrane sode združimo in brez filtracije ustekleničimo.