BLACK FRIDAY -10%. →

6x Jakončič Rdeča Carolina

Jakončič   - #203959-6
6x Jakončič Rdeča Carolina

179,40 € 169,90 € -5% PRIHRANEK 9,50 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir6x Jakončič Rebula3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča CarolinaJakončič Carolina SELECT

Paket vsebuje:


Jakončič Rdeča Carolina

#203959 - 6 kom.

Rdeča Carolina je srednje močne rdeče barve. Ima eleganten vonj; zrel, z izrazitim vonjem po češnjah in lesu češnjeve skorje. V ustih je vino suho, okusno, polnega in obenem pitkega značaja. Nazorno pokaže svojo kompleksnost z dolgim pookusom in dolgo življenjsko dobo.


Vrsta vina:  Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 20%, Cabernet Franc 5%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka in peščenjak

Vinogradi: Vinogradi, stari 35 let, so posajeni v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 14,0%

Kislina: 4,90 g/L

Trgatev: Ročno obiranje grozdja v začetku oktobra.
Vinifikacija: Grozdje se macerira mesec dni. Vino zori 18 mesecev v 225l sodih pri stalni temperaturi in vlažnosti. Uporabljamo 50% slavonski hrast, 47% francoski Allier in 3% francoski Troncaise hrast, ki jih pretočimo v 2500l hrastove sode in jih pustimo zoreti še 6 mesecev. Izbrane sode združimo in brez filtracije ustekleničimo.

Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico