POSEZONSKA AKCIJA. →

Dolfo Merlot Reserva 2013

Dolfo   - #2663182
Dolfo Merlot Reserva 2013

22,90 € 21,80 € -5% PRIHRANEK 1,10 €


Opis izdelka

Sramežljiv, rjavkasto obarvan rob priča o njegovih letih, sicer je vedno perfektno čist in privlačne, srednje intenzivne rubinasto rdeče barve. Umirjen, a pester vonj zrelega, džemastega jagodičevja, sušenih vrtnic in bršljana spremlja prepoznavna poprasta sled odličnega staranja v lesu, v katerem se nakazuje poprova meta in bazilika.


Sortni sestav: 100% merlot

Alkoholna stopnja: 13,5%

Vinogradi/lega: Ceglo, izbrane lege

Trgatev: ročna, prebiranje in odbiranje grozdja, konec septembra

Vinifikacija: 16 dnevna maceracija s potapljanjem klobuka, fermentacija pri T< 24°C, stiskanje, pretok v sode, mlečno-beljakovinski razkis

Zorenje/donegovanje vina: 3 leta v barikih, 1 leto v velikem sodu, 1 leto v steklenici

O vinu: Sramežljiv, rjavkasto obarvan rob priča o njegovih letih, sicer je vedno perfektno čist in privlačne, srednje intenzivne rubinasto rdeče barve. Umirjen, a pester vonj zrelega, džemastega jagodičevja, sušenih vrtnic in bršljana spremlja prepoznavna poprasta sled odličnega staranja v lesu, v katerem se nakazuje poprova meta in bazilika. Topel in bogat v ustih, še vedno svežih kislin, je s svojo zrelostjo varljivo sladkast in mehkoben. Struktura taninov je še vedno čvrsta in se lepo sklada z dozorjenim, zgoščenim okusom, ki se z začimbno noto lepo prevesi v elegantno harmoničen zaton.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico