| Hatsukokoro Gyuto Ginsanko Damascus 240 mm je večji japonski kuhinjski nož, ki izstopa po svojem videzu, sredica iz Ginsanko jekla, trdote 63 HRC, pa zagotavlja lahkotno brušenje in odlično ostrino. Nož je opremljen je s tradicionalnim japonskim ročajem, krasi pa ga precej edinstven, gosto marmoriran damask vzorec v kombinaciji z nežnimi odtisi kladiva. V kovačiji so veliko pozornosti namenili tudi najmanjšim detajlom, poliranju zaključkov in robov in oblikovanju edinstvenega vzorca ter tako ustvarili agilen, vsestransko uporaben kuhinjski nož, ki je zaradi svoje dolžine odličen tudi za uporabo v profesionalnem delovnem okolju. Nož ima privihan konec rezila, ki omogoča večjo možnost rezanja z zibanjem rezila in s tem večjo vsestransko uporabnost. Kovač je nož oblikoval tako, da ima pravilno ravnotežje za tradicionalni japonski nož. OBLIKA REZILA: Nož ima poudarjen lok za prst, ki omogoča odličen oprijem in boljšo vodljivost noža. Hrbet rezila je nekoliko debelejši in se postopoma zoži v prefinjen rob, kar nam dalje občutek mogočnega rezila. Rezilo ima nekoliko poudarjeno krivino v trebuhu, kar pomeni, da je tehnika zibanja omogočena in odlična. Uporaba za: podpira vse tehnike priprave hrane, kot so rezanje, sekljanje, kockanje, julienne… odličen je tako za razrez večjih kosov mesa kot tudi drobno sekljanje česna. Dolžina 240 mm je primerna za izkušene domače, predvsem pa za profesionalne kuharje. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Videz noža je zasnovan zelo unikatno, saj se na zgornji polovici rezila v damasku vidijo odtisi kladiva, česar pri japonskih nožih ne boste zlahka zasledili. Hrbtenica in choil (krivina, ki teče od začetka rezila pri ročaju do pete rezila) sta zelo lepo polirana, zato bo nož udoben za delo. ROČAJ: KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
|---|---|
| Oblika rezila: | Gyuto |
| Jeklo: | Ginsan (Silver III) |
| Konstrukcija: | San-mai / convex / damask |
| Trdota (HRC): | 63 |
| Dolžina noža: | 390 mm |
| Dolžina rezila: | 240 mm |
| Širina rezila: | 53 mm |
| Debelina rezila: | 2.4 mm |
| Teža: | 210 g |
| Dolžina ročaja: | 138 mm |
| Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / tik, bivolji rog |
| Kovač: | Hatsukokoro |
| Lokacija kovačije: | SEKI / Gifu Prefektura / Japonska |
| Napis na rezilu: | 初心 "Hatsukokoro" |