Hayabusa Bunka Ginsanko 170 mm

Hatsukokoro  - #‍420116271467

157 € PPC: 185,00 € (-15%)


Opis izdelka

Hayabusa Bunka Ginsanko 170 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, namenjen za pripravo mesa, rib in zelenjave. Izjemno tanko in natančno rezilo, primerno za profesionalno in domačo uporabo, je izdelano iz jekla Ginsanko (Silver Steel III jeklo), trdote okoli 63 HRC. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je enostavno za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

OBLIKA REZILA:
170 mm dolga bunka je vsestranski kuhinjski nož, ki blesti pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Široko rezilo je odlično za pripravo zelenjave in enostavno prenašanje sestavin iz deske v lonec. Hayabusa Bunka Ginsanko ima nekoliko več krivine v trebuhu, tako da podpira rezanje z gibanjem naprej in nazaj ter zibanje rezila na deski. 

Bunka ima izjemno prilagodljiv profil:
  • širok pri ročaju za udobno (dolgotrajno) delo (z levo in desno dlanjo),
  • trebuh rezila je nežno oblikovan in primeren tako za dolge kot kratke reze,
  • zadnji del rezila je raven in namenjen za sekljanje,
  • tanka konica je optimalna za natančno obdelovanje. 

JEKLO:
Rezilo je skovano iz Hitachijevega Silver III jekla, znanega tudi pod imenom Ginsan ali Ginsanko. Zaradi visoke vsebnosti kroma (Cr) je odporno na korozijo in ga uvrščamo med nerjaveča jekla, kljub temu pa se zaradi izjemno čiste strukture v določenih primerih vede bolj kot visokoogljično jeklo, kar se vidi predvsem pri lahkoti brušenja in fini ostrini. Jeklo je obdelano do približno 63 HRC.

LAMINACIJA:
Sredica rezila je ovita v dve plasti mehkejšega jekla – to tehniko kovanja nožev imenujemo san-mai in z njo zavarujemo tršo, vendar nekoliko bolj delikatno sredico pred zunanjimi vplivi. San-mai laminacija prispeva tudi k prožnosti rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično).

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Minimalistično rezilo, zloščeno do visokega sijaja (za več informacij glej članek Konstrukcija rezila: zaključni videz rezila), je izjemno tanko, zato omogoča natančno delo tudi z najmanjšimi sestavinami.

ROČAJ:
Osemkotni japonski (Wa) ročaj iz wenge lesa in obročkom iz epoksija.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Bunka
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Konstrukcija: San-mai / full hamaguri convex / migaki
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 310 mm
Dolžina rezila: 170 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 1.9 mm
Teža: 130 g
Dolžina ročaja: 127 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / wenge
Kovač: Hatsukokoro
Lokacija kovačije: Fukui / Fukui Prefecture / Japan
Napis na rezilu: 初心 "Hatsukokoro"




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068