Hayabusa Gyuto Ginsanko 210 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Izjemno tanko in natančno rezilo, ki ga zaznamuje izrazit kiritsuke zaključek, je primerno za profesionalno in domačo uporabo. Nož je izdelan iz jekla Ginsanko (Silver Steel III jeklo – trdote okoli 63 HRC), katerega glavna odlika je, da se dobro upira rji, je enostavno za vzdrževanje in odlično drži ostrino. OBLIKA REZILA: Nož zaznamuje posebna konica, imenovana tudi reverzni tanto ali konica kiritsuke ("K-tip" na kratko). Profil hrbtišča se proti koncu rezila spusti strmo navzdol, zato je nož pri konici tanek in ozek (tako da je na tem delu rezilo za delo enako okretno kot manjši petty noži). Tanka konica je odlična za obrezovanje in sekljanje kot papir tankih kosov česna, šalotke, redkvice... ❗️Trebuh rezila je ukrivljen, kar ga razlikuje od standardne, bolj ravne oblike kiritsuke nožev in ga naredi za nekakšen hibrid med kiritsuke-gyuto rezili. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Kiritsuke-Gyuto |
Jeklo: | Ginsan (Silver III) |
Konstrukcija: | San-mai / full hamaguri convex / migaki |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 356 mm |
Dolžina rezila: | 215 mm |
Širina rezila: | 45 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 140 g |
Dolžina ročaja: | 132 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / wenge |
Kovač: | Hatsukokoro |
Lokacija kovačije: | Fukui / Fukui Prefecture / Japan |
Napis na rezilu: | 初心 "Hatsukokoro" |