Hayabusa Kiritsuke Gyuto Ginsanko 210 mm

Hatsukokoro  - #‍420103121461

179 € PPC: 210,00 € (-15%)


Opis izdelka

Hayabusa Gyuto Ginsanko 210 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Izjemno tanko in natančno rezilo, ki ga zaznamuje izrazit kiritsuke zaključek, je primerno za profesionalno in domačo uporabo. Nož je izdelan iz jekla Ginsanko (Silver Steel III jeklo – trdote okoli 63 HRC), katerega glavna odlika je, da se dobro upira rji, je enostavno za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

OBLIKA REZILA:
Kiritsuke-gyuto je vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. 

Nož zaznamuje posebna konica, imenovana tudi reverzni tanto ali konica kiritsuke ("K-tip" na kratko). Profil hrbtišča se proti koncu rezila spusti strmo navzdol, zato je nož pri konici tanek in ozek (tako da je na tem delu rezilo za delo enako okretno kot manjši petty noži). Tanka konica je odlična za obrezovanje in sekljanje kot papir tankih kosov česna, šalotke, redkvice...

❗️Trebuh rezila je ukrivljen, kar ga razlikuje od standardne, bolj ravne oblike kiritsuke nožev in ga naredi za nekakšen hibrid med kiritsuke-gyuto rezili.

JEKLO:
Rezilo je skovano iz Hitachijevega Silver III jekla, znanega tudi pod imenom Ginsan ali Ginsanko. Zaradi visoke vsebnosti kroma (Cr) je odporno na korozijo in ga uvrščamo med nerjaveča jekla, kljub temu pa se zaradi izjemno čiste strukture v določenih primerih vede bolj kot visokoogljično jeklo, kar se vidi predvsem pri lahkoti brušenja in fini ostrini. Jeklo je obdelano do približno 63 HRC.

LAMINACIJA:
Sredica rezila je ovita v dve plasti mehkejšega jekla – to tehniko kovanja nožev imenujemo san-mai in z njo zavarujemo tršo, vendar nekoliko bolj delikatno sredico pred zunanjimi vplivi. San-mai laminacija prispeva tudi k prožnosti rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično).

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Minimalistično rezilo, zloščeno do visokega sijaja (za več informacij glej članek Konstrukcija rezila: zaključni videz rezila), je izjemno tanko, zato omogoča natančno delo tudi z najmanjšimi sestavinami.

ROČAJ:
Osemkotni japonski (Wa) ročaj iz wenge lesa in obročkom iz epoksija.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Kiritsuke-Gyuto
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Konstrukcija: San-mai / full hamaguri convex / migaki
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 356 mm
Dolžina rezila: 215 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 140 g
Dolžina ročaja: 132 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / wenge
Kovač: Hatsukokoro
Lokacija kovačije: Fukui / Fukui Prefecture / Japan
Napis na rezilu: 初心 "Hatsukokoro"




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068