Hayabusa Petty Aogami Super Ebony 150 mm

Hatsukokoro  - #‍420107071588

166 € PPC: 195,00 € (-15%)


Opis izdelka

Hayabusa Petty Aogami Super Ebony 150 mm združuje prefinjen japonski dizajn z vrhunsko funkcionalnostjo, ki navdušuje kuharske mojstre in ljubitelje kulinarike po vsem svetu. Izdelan je iz visokokakovostnega jekla Aogami Super, ki slovi po izjemni trdoti in dolgotrajni ostrini, kar pomeni, da ga je treba redkeje brusiti in hkrati omogoča natančno rezanje vseh vrst sestavin. Petty oblika rezila kljub svoji mali dimenziji zagotavlja vsestranskost pri pripravi hrane, osemkotni ročaj iz temne ebenovine pa nudi stabilen in udoben oprijem za popoln nadzor.

OBLIKA REZILA:
Nož petty je majhen dvostransko brušen večnamenski nož, ker je manjši od drugih japonskih nožev, lahko z njim režemo tudi v dlani in opravljamo manjša opravila, kot sta lupljenje in razkoščičevanje. V svoji osnovi je petty nož namenjen predpripravi sestavin za nadaljnje rezanje z večjim nožem, kot je santoku, bunka, gyuto ali sujihiki. Petty se tako uporablja kot osnovni primarni nož, ki dopolnjuje večje sekundarne vsestranske nože. V kombinaciji so kos skoraj vsakemu rezalnemu opravilu v kuhinji.

JEKLO:
Jeklo Aogami Super je izjemno bogato z vsebnostjo ogljika (1,4-1,5 %), kar neposredno vpliva na trdoto rezila. Prav tako vsebuje 0,4 % vanadija, kot dodatek za mikronizirana kovinska zrna, kar daje jeklu večjo žilavost. Aogami Super je ocenjeno kot najbolj napredno visokoogljično jeklo. Aogami Super ima trdoto okrog 63 HRC.

Nož kljub dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino, poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med tradicionalnimi japonskimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. Zunanji plasti sta iz mehkejšega, nerjavečega  jekla, kar nudi dodatno zaščito pred rjo.

LAMINACIJA:
Sredica rezila je ovita v več plasti mehkejšega jekla – to tehniko kovanja nožev imenujemo san-mai in z njo zavarujemo delikatno sredico pred zunanjimi vplivi. San-mai laminacija prispeva tudi k prožnosti rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično). 

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Površina rezila je visoko polirana, temu zaključnemu videzu rezila pravimo tudi migaki.

ROČAJ:
Japonski ročaj (Wa) je iz enega kosa temne ebenovine brez dodatnega pritrdilnega obročka. Oktagonalen ročaj je primeren za levičarje in desničarje in pooseblja enostavno japonsko estetiko. Les ebenovine je zaradi svoje trdote, trpežnosti, obstojnosti in estetskega videza idealna izbira za japonske ročaje. Bogata barva, vidni vzorci lesnih vlaken in njegov zgodovinski vidik še dodatno prispevajo k prepoznavnosti in privlačnosti tega lesa.

KOVAČIJA:
Hatsukokoro je japonska blagovna znamka, ustanovljena leta 2019, ki si prizadeva biti most med Japonsko in svetom. Išče najboljše izdelke, ki jih ponuja Japonska in razvija prodajne kanale za njihovo distribucijo po vsem svetu. Beseda Hatsukokoro izhaja iz japonskega pregovora "ne pozabi svojega prvotnega namena". S svojimi izdelki želijo ljudem po vsem svetu približati veselje do kuhanja in zdravega prehranjevanja.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Petty
Jeklo: Aogami Super
Konstrukcija: San-mai / flat v-edge / migaki
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 279 mm
Dolžina rezila: 150 mm
Širina rezila: 28 mm
Debelina rezila: 1.2 mm
Teža: 65 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / ebenovina
Napis na rezilu: 初心 "Hatsukokoro"
Kovač: Hatsukokoro
Lokacija kovačije: SEKI / Gifu Prefektura / Japonska




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068