Košarica   KRALJ ŽARA

Hayabusa Petty VG-10 Tsuchime Bubinga 150 mm

Hatsukokoro  - #‍420107071584
Hayabusa Petty VG-10 Tsuchime Bubinga 150 mm

-15% s kuponom SANTOKU

125,00 €


Opis izdelka

Hayabusa Petty VG-10 Tsuchime Bubinga 150 mm je vsestranski nož, primeren tako za domačo kot profesionalno kuhinjo. Tanko in natančno rezilo iz vrhunskega VG-10 jekla omogoča enostavno delo tudi z drobnimi sestavinami. Nož izstopa s prefinjenim videzom: migaki rezilo krasi vzorec drobnih okroglih vdolbinic, medtem ko kasumi linija ustvarja nežen kontrast med matirano in sijočo površino. Petty oblika rezila kljub svoji mali dimenziji zagotavlja vsestranskost pri pripravi hrane, osemkotni ročaj iz temne ebenovine pa nudi stabilen in udoben oprijem za popoln nadzor.

OBLIKA REZILA:
Nož petty je majhen dvostransko brušen večnamenski nož, ker je manjši od drugih japonskih nožev, lahko z njim režemo tudi v dlani in opravljamo manjša opravila, kot sta lupljenje in razkoščičevanje. V svoji osnovi je petty nož namenjen predpripravi sestavin za nadaljnje rezanje z večjim nožem, kot je santoku, bunka, gyuto ali sujihiki. Petty se tako uporablja kot manjši nož, ki dopolnjuje večje vsestranske nože. V kombinaciji so kos skoraj vsakemu rezalnemu opravilu v kuhinji.

JEKLO:
Jeklo VG-10 (V za Vanadij, G za "gold", kar pomeni vrhunsko kakovost) proizvaja Takefu Special Steel Company, relativno majhno podjetje, ki mu je pred 60. leti uspelo najti ravno pravo ravnotežje med različnimi elementi, ki tvorijo to danes najbolj priljubljeno japonsko jeklo. VG-10 je nerjaveče jeklo z relativno visoko vsebnostjo (1 %) ogljika (C), 15 % kroma (Cr), 1 % molibdena (Mo), 0,3 % vanadija (V) in 1,5 % kobalta (Co). Kombinacija Cr, Mo in V tvori veliko trdih karbidov, kar omogoča jeklu odpornost proti abraziji in posledično daljše ohranjanje ostrine. Toplotno obdelano do trdote 60-61 HRC.

LAMINACIJA:
Sredica rezila je ovita v dve plasti mehkejšega jekla – to tehniko kovanja nožev imenujemo san-mai, s katero zavarujemo delikatno sredico pred zunanjimi vplivi. San-mai laminacija prispeva tudi k prožnosti rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično) s konveksnim presekom profila.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo je obdelano do sijaja (temu zaključnem videzu pravimo tudi migaki), v spodnjem delu pa je lepo izpostavljena valovita linija, ki ločuje plasti jekla. Na zgornjem delu noža so drobno posejani odtisi kladiva (Tsuchime zaključni videz), takšna površina ustvarja majhne zračne žepke, ki zmanjšajo upor, zaradi česar je idealen za enostavno rezanje različnih sestavin.

ROČAJ:
Japonski Wa ročaj je iz enega kosa temno rjavega lesa bubinge brez dodatnega pritrdilnega obročka. Oktagonalen ročaj je primeren za levičarje in desničarje in pooseblja enostavno japonsko estetiko. Bubinga je trpežen in gost tropski les, znan po svoji izraziti rjavi barvi s temnimi vzorci. Zaradi svoje moči in stabilnosti je priljubljen za izdelavo ročajev nožev, pohištva in glasbil. Ima lepo teksturo in se dobro polira, kar mu daje gladek in eleganten videz.


 


Glavne značilnosti

Oblika rezila: Petty
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: San-mai / full hamaguri convex / migaki, tsuchime
Trdota (HRC): 61
Dolžina noža: 274 mm
Dolžina rezila: 150 mm
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila: 1.9 mm
Teža: 75 g
Dolžina ročaja: 114 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / bubinga
Kovač: Hatsukokoro
Lokacija kovačije: SEKI / Gifu Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 初心 "Hatsukokoro"




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico