Hayabusa Santoku Ginsanko 170 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, namenjen za pripravo mesa, rib in zelenjave. Izjemno tanko in natančno rezilo, primerno za profesionalno in domačo uporabo, je izdelano iz jekla Ginsanko (Silver Steel III jeklo), trdote okoli 63 HRC. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je enostavno za vzdrževanje in odlično drži ostrino. OBLIKA REZILA: Santoku noži imajo enostavno prepoznavno obliko: široko rezilo, običajno precej raven trebuh, hrbtišče se proti konici ukrivlja pod kotom 60 stopinj, zaradi česar spominja na ovčjo nogo. Ta santoku pa ima nekoliko več krivine v trebuhu, tako da podpira rezanje z gibanjem naprej in nazaj ter zibanje rezila na deski. San pomeni "tri", torej "nož treh vrlin", kar se nanaša na široko paleto sestavin, ki jih lahko obdelujemo s tem nožem: meso, ribe, zelenjavo. Število tri se nanaša na naloge, ki jih lahko opravlja: rezanje, sekljanje, drobno sekljanje. V končni fazi pa se število tri igra tudi z deli noža, ki so namenjeni različnim opravilom:
Uporaba za: vsestransko rezanje, sekljanje, kockanje zelenjave, razrez ribe in mesa. *Dolžina rezalnega roba je 170 mm (od pete do konice), pri tem nožu pa se dolžina meri od roba ročaja do konice rezila, kar znaša 180 mm. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Ginsan (Silver III) |
Konstrukcija: | San-mai / full hamaguri convex / migaki |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 170 mm |
Širina rezila: | 47 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 130 g |
Dolžina ročaja: | 128 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / wenge |
Kovač: | Hatsukokoro |
Lokacija kovačije: | Fukui / Fukui Prefecture / Japan |
Napis na rezilu: | 初心 "Hatsukokoro" |