Rezilo Hokiyama Bunka Aogami Super Kuro-uchi 170 mm je odlična izbira za vse, ki si želijo srednje velik večnamenski nož za pripravo mesa, rib in zelenjave, ki dolgo časa drži ostrino. Črna kuro-uchi patina na rezilu ga ščiti pred korozijo, odtisi kladiv pa ustvarjajo zračne žepke, ki preprečujejo lepljenje hrane na rezilo med uporabo. Izdelano je iz vrhunskega Aogami Super jekla z nerjavečimi zunanjimi plastmi, kar omogoča zaščito sredice in dopušča enostavno brušenje in neprekosljivo ostrino. OBLIKA REZILA: Zaradi ravnega trebuha rezila je nož zelo enostaven za uporabo, zato je primeren tudi za začetnike, hkrati pa ne bo pa razočaral niti najbolj zahtevnih uporabnikov in poznavalcev. Bunka ima široko rezilo pri ročaju za udobno delo, trebuh rezila je nežno oblikovan in primeren tako za dolge kot kratke reze, zadnji del rezila je raven in namenjen za sekljanje. Rezilo se proti konici zoži, zato je le-ta optimalna za natančno obdelovanje, obrezovanje in sekljanje kot papir tankih kosov česna, šalotke, redkvice in podobne drobne zelenjave. JEKLO: Gre torej za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub ekstenzivni in dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med tradicionalnimi japonskimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ REZILA: ROČAJ: KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Bunka |
Jeklo: | Aogami Super |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / kasumi, kuro-uchi, tsuchime |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 314 mm |
Dolžina rezila: | 170 mm |
Širina rezila: | 41 mm |
Debelina rezila: | 2.4 mm |
Teža: | 125 g |
Dolžina ročaja: | 127 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / palisander |
Napis na rezilu: | 鋭い刃 "SharpEdge" |
Kovač: | Hokiyama |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |