Deba Shirogami #2 165 mm

Hokiyama  - #‍39010109893

217 € PPC: 255,00 € (-15%)
oz. 12.73 € / mesec.


Opis izdelka

Težak japonski nož za robustnejša opravila in filiranje porcijskih rib. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Enostransko brušeno rezilo je primerno  samo za uporabo v desni roki! Dolžina 165 mm je primerna za delo s srednje velikimi ribami.

Nož je kovan iz Hitachijevega Shirogami jekla (white steel 2) s trdoto 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. 

Nož ima wa-style tradicionalni ročaj iz magnolije z obročkom iz roga vodnega bivola. Les magnolije je prva izbira japonskih kuharjev, predvsem sushi mojstrov, saj njen les ne oddaja vonjav, ki bi lahko motile nežen okus hrane. Na splošno les oddaja sebi lasten vonj zaradi ekstraktnih snovi, ki se v majhnih količinah nahajajo v njem in se lahko od lesa do lesa zelo razlikujejo, zato je pri izbiri ročaja tudi ta lastnost materiala potrebna premisleka. Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite tudi posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Deba
Jeklo: Shirogami #2
Konstrukcija: Ni-mai / migaki
Trdota (HRC): 61-62
Dolžina noža: 310 mm
Dolžina rezila: 165 mm
Širina rezila: 53 mm
Debelina rezila: 5 mm
Teža: 275 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / magnolija
Napis na rezilu: 祐光作 “Sukemitsu Saku” / 安来白 “Yasuki Shirogami steel”
Kovač: Hokiyama
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068