Gyuto Ginsanko Nashiji Ebony Blond Buffalo 210 mm

Hokiyama  - #‍00607_2_daru

242 € PPC: 285,00 € (-15%)
oz. 10.83 € / mesec.


Opis izdelka

Hokiyama Gyuto Ginsanko Nashiji Ebony Blond Buffalo 210 mm je vsestranski japonski nož, ki se odlično obnese pri sekljanju in rezanju. S svojo ravnotežjem, preprostim vzdrževanjem in estetskimi lastnostmi je idealen za vsakodnevno uporabo ter kot odlično darilo ali prvi nakup noža.

OBLIKA REZILA:
Vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje. Izvorni pomen besede gyuto je nekaj podobnega kot meč za govedino in bil je prvotno razkosavanju večjih kosov mesa, dandanes pa je gyuto namenjen vsakodnevnim opravilom in je japonska oblika chefovega noža. 

JEKLO:
Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Nashiji, kar dobesedno pomeni “koža [azijske = Nashi] hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

LAMINACIJA:
Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. Na prehodu med sredico in zunanjo plastjo lahko vidimo nežno in mojstrsko oblikovano kasumi linijo. 

ROČAJ:
Nož ima nameščen tradicionalni japonski ročaj oktagonalne oblike iz ebenovine z obročkom iz svetlega bivoljega roga.  Les ebenovine je zaradi svoje trdote, trpežnosti, obstojnosti in estetskega videza idealna izbira za japonske ročaje. Bogata barva in vidni vzorci lesnih vlaken še dodatno prispevajo k prepoznavnosti in privlačnosti tega lesa.

Univerzalna osemkotna oblika je primerna tako za desničarje in levičarje in nudi odličen oprijem za enostavno ter udobno delo z nožem.

KOVAČIJA:
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Konstrukcija: San-mai / nashiji
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 365 mm
Dolžina rezila: 210 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 170 g
Dolžina ročaja: 139 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / ebenovina, blond buffalo
Kovač: Hokiyama
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 左近銀雅 "Sakon [name of the brand] / Ginsanko [steel] / Miyabi [elegant]"




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068