• Japonski noži
  • Noži za ribe
Hokiyama Yanagiba Shirogami #2 270 mm

Yanagiba Shirogami #2 270 mm
Hokiyama - #39011320894

248 € PPC: 275,00 € (-10%)
oz. 11.10 € / mesec.


Opis izdelka

Yanagiba je nož z dolgim in ozkim rezilom in spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Nož je enostransko brušen in primeren samo za uporabo v  DESNI roki

Nož je kovan iz Hitachijevega Shirogami jekla (white steel 2) s trdoto 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. 

Nož ima wa-style tradicionalni ročaj iz magnolije z obročkom iz roga vodnega bivola. Les magnolije je prva izbira japonskih kuharjev, predvsem sushi mojstrov, saj njen les ne oddaja vonjav, ki bi lahko motile nežen okus hrane. Na splošno les oddaja sebi lasten vonj zaradi ekstraktnih snovi, ki se v majhnih količinah nahajajo v njem in se lahko od lesa do lesa zelo razlikujejo, zato je pri izbiri ročaja tudi ta lastnost materiala potrebna premisleka. Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite tudi posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Yanagiba
Jeklo: Shirogami #2
Konstrukcija: Ni-mai / migaki
Trdota (HRC): 61-62
Dolžina noža: 415 mm
Dolžina rezila: 270 mm
Širina rezila: 33 mm
Debelina rezila: 4 mm
Teža: 185 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / magnolija
Napis na rezilu: 祐光作 “Sukemitsu Saku” / 安来白 “Yasuki Shirogami steel”
Kovač: Hokiyama
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska


  • Japonski noži
  • Noži za ribe


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068