Mali enostransko brušeni nožiček mojstra Ikeuchi Hamona. Primeren za različna kuhinjska in ostala opravila. V kuhinji je namenjen predvsem obrezovanju, lupljenju in okraševanju. Lahko ga uporabljate tudi pri delu z manjšimi plavimi ribami. Enostransko brušeno rezilo je primerno samo za uporabo v desni roki! Nož je kovan iz Shirogami jekla (white steel 2) z vidnimi sledi kladiva in nashiji zaključnim videzom. Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Petty |
Jeklo: | Shirogami #2 |
Konstrukcija: | Ni-mai / nashiji, tsuchime |
Trdota (HRC): | 61-62 |
Dolžina noža: | 155 mm |
Dolžina rezila: | 60 mm |
Širina rezila: | 15 mm |
Debelina rezila: | 2.3 mm |
Teža: | 25 g |
Dolžina ročaja: | 95 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / kostanj |
Napis na rezilu: | / |
Kovač: | Ikeuchi Hamono |
Lokacija kovačije: | MIKI / Hyōgo Prefektura / Japonska |