GARANCIJA CENE. →

Jakončič Bela Carolina

Jakončič   - #966518
Jakončič Bela Carolina

24,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir6x Jakončič Rebula3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča CarolinaJakončič Carolina SELECT

Opis izdelka

Bela Carolina je rumene barve. Vonj je intenziven, z izrazitim vonjem po ananasu in tropskemu sadju. V ustih je vino suho, gosto, z ustreznimi nivoji kislosti. Vino je zelo kompaktno in harmonično z dolgim pookusom.


Vrsta vina: Chardonnay 60%, Rebula 35%, Sauvignon 5%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka

Vinogradi: Terasasti vinogradi, stari med 25 in 35 let. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13,5%

Kislina: 5,20 g/L

Trgatev: Ročna trgatev, ki traja od konca avgusta do polovice oktobra. Najprej začnemo s trgatvijo Sauvignona konec avgusta, v sredini septembra je na vrsti Chardonnay in v prvi polovici oktobra nekje proti sredini oktobra poberemo rahlo botritično Rebulo.

Vinifikacija: Ohlajeno grozdje maceriramo 48 ur, nato iztisnemo pri nizkem tlaku. Fermentacija alkohola je izvedena pri nadzorovani temperaturi. 20% Chardonnaya je zorjenega v hrastovih sodih. Po enem letu so vina dekantirana in združena.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico