Cabernet Sauvignon je srednje močne rubinasto rdeče barve. Ima diskreten vonj gozdnega sadja z nežnimi maslenimi toni, katere še bolj poudari zorjenje v lesu. V ustih je vino suho, harmonično, zrelo, s srednje dolgim pookusom. Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju. Zemlja: Opoka Vinogradi: Vinogradi so stari 20 let. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar. Vsebina alkohola: 13,5% Kislina: 4,80 g/L Trgatev: Ročno obiranje grozdja v začetku oktobra. Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavečega jekla, v katerih obenem poteka tudi fermentacija alkohola. Vino zori s kvasom, v rabljenih lesenih sodih 225l in 2500l. Ta postopek traja 10 mesecev. |