BLACK FRIDAY -10%. →

Jakončič Carolina Noir

Jakončič   - #353424
Jakončič Carolina Noir

49,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir6x Jakončič Rebula3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča CarolinaJakončič Carolina SELECT

Opis izdelka

Carolina Noir je srednje močne granatne rdeče barve. Ima intenziven in dozorel vonj po slivah in višnjah. V ustih je vino suho, okusno in z zrelimi tanini. Vino je kompleksno z dolgim pookusom in dolgo življenjsko dobo.


Vrsta vina: Pinot noir 100%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka

Vinogradi: Vinogradi, stari 35 let, so posajeni v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13,5%

Kislina: 5,20 g/L

Trgatev: Ročna trgatev v drugi polovici septembra in začetku oktobra.

Vinifikacija: Grozdje maceriramo mesec dni. Vino zori 24 mesecev v 225l sodih pri konstantni temperaturi in vlažnosti. Uporabljamo 70% francoski hrast Allier in 30% slavonski hrast.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico