BLACK FRIDAY -10%. →

Jakončič Merlot

Jakončič   - #9685975
Jakončič Merlot

12,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir6x Jakončič Rebula3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča CarolinaJakončič Carolina SELECT

Opis izdelka

To vino je rubinasto rdeče barve, Merlot je intenzivne granatne barve. Na nosu se v vinu prepozna vonj po gozdnih sadežih in rahlo barrique noto. V ustih je vino suho, z elegantnimi in zrelimi tanini. Vino je harmonično, srednje močnega karakterja, z dolgim pookusom.z vonjavami po gozdnih sadežih in nežnimi zaznavami začimb.

Vrsta vina: 100 % Merlot

Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje.

Zemlja: Lapornata prst.

Vinogradi: Vinogradi so stari 15 let, vzgojeni so po sistemu enojnega Guyota. Gostota sajenja znaša 5.000 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13%

Kislina: 5 g/L

Trgatev: Ročna trgatev konec septembra.

Vinifikacija: Grozdje maceriramo 10 dni v cisternah iz nerjavnega jekla, vzporedno poteka tudi alkoholna fermentacija. Vino zorimo v kontaktu s kvasovkami, 50 % v cisternah iz nerjavnega jekla in 50 % v rabljenih barrique sodih, 10 mesecev.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico