AKCIJA
Izdelkom v košarici bomo avtomatsko
dodali še 5% dodatni popust.


Jakončič Mosaic Brut

Jakončič   - #3984847
Jakončič Mosaic Brut

17,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Mosaic BrutJakončič UvaiaJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina NoirJakončič Carolina SELECT


Opis izdelka

Mosaic je nova penina kmetije Jakončič, pridelana po klasični metodi. Grozdje prihaja iz različnih manjših leg, ki so v vzorcu velikega krajinskega mozaika razpršene po Goriških Brdih. Na nosu zazamo sadne arome, kjer prevladujejo hruške in aroma kruhove skorjice. Pri okusu nas navdušijo nežni mehurčki ter prijetna svežina. V ozadju zaznamo lepo mineralnost in kompleksnost. Vino je zelo harmonično in z dolgim pookusom. Ne rabite se truditi, da najdete pravo jed za k temu penečemu vinu, saj bo dobra izbira ob kakršni koli priložnosti.


Vrsta vina: Rebula 85 %, Beli Pinot 15 %,

Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje.

Zemlja: Laporjeva prst.

Vinogradi: Vinogradi so stari 30 let, vzgojeni so po sistemu Guyota. Gostota sajenja znaša 6500 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 12,0%

Kislina: 6,3 g/L

Trgatev: Ročna trgatev belega pinoja v začetku septembra, rebula v sredini septembra.

Vinifikacija: Grozdje se ne stiska. Alkoholno fermentacijo vodimo pri nizkih temperaturah v cisternah iz nerjavnega jekla.


Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico