AKCIJA
Izdelkom v košarici bomo avtomatsko
dodali še 5% dodatni popust.


Jakončič Pinot Grigio

Jakončič   - #1714539
Jakončič Pinot Grigio

11,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Mosaic BrutJakončič UvaiaJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina NoirJakončič Carolina SELECT


Opis izdelka

Sivi pinot je svetle rumene barve. Na nosu je vino diskretno, a s prepoznavnim vonjem po limonini lupini in praženih mandljih. V ustih je vino suho s prijetno kislino. Vino je močnega karakterja s srednje dolgim pookusom.


Vrsta vina: Sivi pinot

Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje.

Zemlja: Zemlja je sestavljena iz globokih aluvialnih nanosov.

Vinogradi: Vinogradi so stari 20 let, vzgojeni so po sistemu enojnega Guyota. Gostota sajenja znaša 4.500 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 13,6%

Kislina: 5,2 g/L

Trgatev: Ročna trgatev v začetku septembra.

Vinifikacija: Stiskanje grozdja poteka pri nizkih tlakih. Alkoholno fermentacijo vodimo pri nizkih temperaturah v cisternah iz nerjavnega jekla. Vino zorimo v kontaktu s kvasovkami.


Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico