AKCIJA
Izdelkom v košarici bomo avtomatsko
dodali še 5% dodatni popust.


Jakončič Rebula Carolina

Jakončič   - #266289
Jakončič Rebula Carolina

33,60 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Mosaic BrutJakončič UvaiaJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina NoirJakončič Carolina SELECT


Opis izdelka

Rebula Carolina je rumene barve z odtenki zlate barve. Vonj je svež s precej razvitim vonjem rumenega sadja, predvsem citrusov. V ustih je vino suho, okusno, vertikalno, pitko s prefinjenim zaključkom. Vino je zrelo in ima obetavno prihodnost.


Vrsta vina: Rebula 100%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka

Vinogradi: Imamo dve kategoriji vinogradov, tiste ki so stari 30 let in starejše. Oba vinograda sta posajena v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 12,5%

Kislina: 5,80 g/L

Trgatev: Grozdje se pobira dvakrat. Vinogradi, ki so stari približno 30 let, se pobirajo v zadnjih dnevih septembra. Starejši vinogradi se obirajo v sredini oktobra, ko je grozdje preveč zrelo in pridobi značilno plemenito plesen Botrytis.

Vinifikacija: Grozdje prve trgatve je hladno macerirano za 18 ur in nato iztisnjeno. Fermentacija alkohola poteka pri nadzorovani temperaturi; takšno vino ima nižjo vsebnost alkohola, vendar s tem pridobi svežo in sadno karakteristiko. Vino je zorjeno v posodah iz nerjavečega jekla za 10 mesecev. Fermentacija alkohola za vino iz druge trgatve se izvaja v majhnih, novih in rabljenih francoskih lesenih sodih iz hrasta Allier.


Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico