GARANCIJA CENE. →

Jakončič Rebula Carolina

Jakončič   - #266289
Jakončič Rebula Carolina

32,90 €


NA VOLJO V NASLEDNJIH VARIANTAH
Jakončič Pinot GrigioJakončič RebulaJakončič Cabernet SauvignonJakončič MerlotJakončič Mosaic BrutJakončič Bela CarolinaJakončič Rdeča CarolinaJakončič UvaiaJakončič Rebula CarolinaJakončič Carolina Noir6x Jakončič Rebula3x Jakončič Cabernet Sauvignon, 3x Jakončič Merlot3x Jakončič Bela Carolina, 3x Jakončič Rebula Carolina6x Jakončič Rdeča CarolinaJakončič Carolina SELECT

Opis izdelka

Rebula Carolina je rumene barve z odtenki zlate barve. Vonj je svež s precej razvitim vonjem rumenega sadja, predvsem citrusov. V ustih je vino suho, okusno, vertikalno, pitko s prefinjenim zaključkom. Vino je zrelo in ima obetavno prihodnost.


Vrsta vina: Rebula 100%

Geografski izvor: Vinorodna regija Goriških brda, znana po hribovitem reliefu in blagem submediteranskem podnebju.

Zemlja: Opoka

Vinogradi: Imamo dve kategoriji vinogradov, tiste ki so stari 30 let in starejše. Oba vinograda sta posajena v terasah. Trte so vzgojene po sistemu enojni Guyot in posajene v gostoti 5600 trt na hektar.

Vsebina alkohola: 12,5%

Kislina: 5,80 g/L

Trgatev: Grozdje se pobira dvakrat. Vinogradi, ki so stari približno 30 let, se pobirajo v zadnjih dnevih septembra. Starejši vinogradi se obirajo v sredini oktobra, ko je grozdje preveč zrelo in pridobi značilno plemenito plesen Botrytis.

Vinifikacija: Grozdje prve trgatve je hladno macerirano za 18 ur in nato iztisnjeno. Fermentacija alkohola poteka pri nadzorovani temperaturi; takšno vino ima nižjo vsebnost alkohola, vendar s tem pridobi svežo in sadno karakteristiko. Vino je zorjeno v posodah iz nerjavečega jekla za 10 mesecev. Fermentacija alkohola za vino iz druge trgatve se izvaja v majhnih, novih in rabljenih francoskih lesenih sodih iz hrasta Allier.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico