Rebula je srednje intenzivne rumene barve. Na nosu je vino diskretno, a s prepoznavnim vonjem po tropskem sadju. V ustih je vino suho, s primerno temperaturo. Vino je harmonično, srednje močnega karakterja s srednje dolgim pookusom. Vrsta vina: Rebula Geografski izvor: Vinorodni okoliš Goriška Brda, ki ga karakterizirata gričevnat relief in blago submediteransko podnebje. Zemlja: Lapornata prst. Vinogradi: Vinogradi so stari 20 let, vzgojeni so po sistemu enojnega Guyota. Gostota sajenja znaša 5.500 trt na hektar. Vsebina alkohola: 12,5% Kislina: 5,2 g/L Trgatev: Ročna trgatev konec septembra. Vinifikacija: Grozdje stisnemo pri nizkih tlakih. Alkoholno fermentacijo vodimo pri nizkih temperaturah v cisternah iz nerjavnega jekla. Vino zorimo v kontaktu s kvasovkami. |