Kawamura Aoki Santoku 165 mm je odličen nož, ki ga poleg enega najboljših jekel za kuhinjske nože in popolnega profila rezila (izjemno tanko!), zaznamuje tudi zanimiv ročaj klasične zahodne oblike iz pakka lesa zelene barve. Smaragdno zelena ni barva, za katero bi se odločalo prav veliko japonskih kovačev, pa vendar se v tem primeru zdi zadetek v polno. Nož je nekoliko težji in zato primeren za vse, ki imate rajši težje (nemške) nože, vendar si želite prefinjene japonske ostrine. Nož je enostaven za brušenje (karbonsko jeklo v centru) in vzdrževanje (zunanji plasti sta nerjaveči). Ročaj nudi odličen oprijem in je primeren za uporabo v levi in desni dlani. Zaključek ročaja je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. Videz noža dopolnjuje tudi okrasen obroček iz bakra, ki ločuje prehod med koncem ročaja in začetkom rezila (bolsterjem) ter tri okrasne kovinske zakovice. Sredica noža je Yasuki Aogami #1, ki sega v sam vrh med kvalitetnimi japonskimi jekli. Gre za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub ekstenzivni in dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Zunanji plasti sta iz mehkejšega, nerjavečega jekla, ki nožu zagotavljata dodatno zaščito proti rjavenju. Kovačija: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Yasuki Aogami #1 |
Konstrukcija: | San-mai / kasumi, migaki |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 290 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 45 mm |
Debelina rezila: | 1.9 mm |
Teža: | 145 g |
Dolžina ročaja: | 115 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | Sakai Kikumori |
Lokacija kovačije: | SAKAI / Osaka Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | "Sakai Kikumori" |