Keramična ravnalna palica je namenjena hitremu popravljanju ostrine rezila. Odlično deluje, super razmerje med ceno in kvaliteto, dolgo časa ostaja abraziva, vendar je zaradi svoje keramične strukture bolj krhka in občutljiva za udarce in lom. Granulacija palice je 1200. Primerna za tradicionalna japonska jekla, nemške in tudi mesarske nože. Dolžina palice 215 mm.
REDNO RAVNANJE REZILA Uporaba je zelo enostavna. Brusna palica ne brusi, ampak ravna samo konico z mikroskopskim odkrivljanjem in odstranjevanjem zavihkov in ostalih neravnin na rezilu. Predstavljate si lep raven papir. Če potegnete po robu, se lahko urežete. Ko ga zmečkate, ta rob (čeprav isto tanek in oster kot prej) ni več raven in ne morete se urezati. Pri kuhinjskemu nožu brusna palica ta rob ponovno poravna in rezilo je spet ostro. Ravnanje rezila vam bo vzelo točno 10 sekund. Bolj pogosto ravnamo, bolje je. Ko enkrat brusna palica ne deluje več, je čas za brušenje noža. Ostrina rezila na kuhinjskem nožu bo ob redni uporabi brusilne palice ostala dobra desetkrat dalj časa. Paziti je treba le pri izbiri oziroma nakupu brusne palice. Grobe jeklene ali te, ki so priložene poleg poceni kuhinjskih setov, so neuporabne. Priporočam zelo fine jeklene, za evropske kuhinjske nože iz mehkejših jekel in brusne palice z diamantno prevleko oziroma keramične za boljše nože iz trših jekel. Za domačo uporabo najbolj priporočamo cenejšo, fino keramično palico.