Kuharski nož Kunio Masutani Mat Damascus Santoku, 170 mm

Kunio Masutani   - #19010825766
Kuharski nož Kunio Masutani Mat Damascus Santoku, 170 mm

160,00 € 152,00 € AKCIJA -5%Opis izdelka

Ta Santoku nož smo pri OstremRobu razvili v sodelovanju s kovačem Kunio Masutanijem. Poleg njegovega znamenitega damaska, nož krasijo še drobni zrnati odtisi kladiva, zaradi katerih je del rezila mat videza. Odtisi nimajo le estetske vrednosti, temveč tudi pomagajo, da se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Santoku je najbolj razširjena oblika japonskega kuhinjskega noža, saj je delo z njim zelo enostavno. San po japonsko pomeni število tri, s čimer so ga poimenovali kot nož treh vrlin - z njim bomo enostavno pripravili zelenjavne, ribje in mesne jedi z različnimi tehnikami rezanja. Rezilo je nekoliko širše in bo blestelo zlasti pri sekljanju zelenjave na kuhinjski deski.

Dvostransko brušeno rezilo je kovano iz VG-1 jekla, ki ga obdajajo plasti mehkejšega jekla. Meje med različnimi plastmi se prepletajo v damask vzorec. VG-1 ali V Gold 1 je visoko karbonsko jeklo iz jeklarne Takefu Special Steel Company. Primerljivo je z AUS-8 in VG-10, le da se VG-1 manj obrablja in je bolj trpežno. VG-1 se tudi odlično brusi in je odporno proti rji.

Masutani ima poseben postopek pri izdelavi nožev (Rolling-Forging), s katerim lahko doseže izjemno tanko rezilo. Debelina rezila namreč v veliki meri določa ostrino noža in tanki noži se tudi lažje in hitrejše brusijo.

Ročaj je japonskega tipa (wa-style) in se zaradi oblike D odlično prilega v roko desničnih.

Nož torej ponuja neverjetno kvaliteto in zmogljivost, po prvem brušenju pa bo razvil svoj polni potencial. Primeren je za prvi nakup japonskega kuhinjskega noža, lahko pa je tudi čudovito darilo.


Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Stara ježica 9 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.

Drage stranke, dostava deluje nemoteno.

Dodano!

V košarico