GARANCIJA CENE. →

Kuharski nož Kunio Masutani VG-1 Damascus Santoku, 170 mm

Kunio Masutani   - #19010825550
Kuharski nož Kunio Masutani VG-1 Damascus Santoku, 170 mm

164,90 €


Opis izdelka

Santoku je najbolj razširjena oblika japonskega kuhinjskega noža, saj je delo z njim zelo enostavno. San po japonsko pomeni število tri, s čimer so ga poimenovali kot nož treh vrlin - z njim bomo enostavno pripravili zelenjavne, ribje in mesne jedi z različnimi tehnikami rezanja. Rezilo je nekoliko širše in bo blestelo zlasti pri sekljanju zelenjave na kuhinjski deski.

Dvostransko brušeno rezilo je kovano iz VG-1 jekla, ki ga obdajajo plasti mehkejšega jekla. Meje med različnimi plastmi se prepletajo v damask vzorec. VG-1 ali V Gold 1 je visoko karbonsko jeklo iz jeklarne Takefu Special Steel Company. Primerljivo je z AUS-8 in VG-10, le da se VG-1 manj obrablja in je bolj trpežno. VG-1 se tudi odlično brusi in je odporno proti rji.

Masutani ima poseben postopek pri izdelavi nožev (Rolling-Forging), s katerim lahko doseže izjemno tanko rezilo. Debelina rezila namreč v veliki meri določa ostrino noža in tanki noži se tudi lažje in hitrejše brusijo.

Nož ima klasičen zahodni ročaj (yo-style), zato se bo odlično prilegal v obe dlani.

Nož torej ponuja neverjetno kvaliteto in zmogljivost, po prvem brušenju pa bo razvil svoj polni potencial. Primeren je za prvi nakup japonskega kuhinjskega noža, lahko pa je tudi čudovito darilo.
Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.


Dodano!

V košarico