Glavni nož v vaši kuhinji. Odličen za rezanje, sekljanje, mletje vseh vrst hrane. Popolno balansiran nož bo postal podaljšek vaše roke v vaši kuhinji. Ergonomsko oblikovan ročaj smo razvili v sodelovanju z profesionalnimi kuharji. Dolžina rezina je 20 cm. Izjemna kombinacija dizajna, ergonomike in dobro znane kakovosti Wüsthof, vkomponirana v nožih Classic Ikon, vam zagotavlja popolno izkušnjo rezanja. Rezila so kovana iz enega kosa visokokakovostnega jekla – krom (CR) z dodatkom molibdena (Mo) in vanadiuma.
Značilnosti nožev Wüsthof
O podjetju Wüsthof Podjetje Wüsthof je bilo ustanovljeno leta 1814 v nemškem mestu Solingen, svetovno znanem po proizvodnji nožev in drugih orodij za rezanje. V modernih proizvodnih obratih v središču mesta je trenutno zaposlenih več kot 350 ljudi. Podjetje je vse od ustanovitve ostalo v družinski lasti; danes ga vodi g. Harald Wüsthof. Skozi svojo zgodovino so v podjetju največ pozornosti posvečali kvaliteti proizvodnje in skrbnemu izboru materialov – danes je Wüsthof edina tovarna v Solingenu, ki vse proizvodne procese še zmeraj opravi sama. O kvaliteti pričajo številna mednarodna priznanja, ki jih je podjetje prejelo; noži Wüsthof so bili večkrat razglašeni za najboljše kuhinjske nože v strokovnih revijah in na sejmih po vsem svetu. Wüsthof je tudi uradni opremljevalec nemške kuharske reprezentance. Največji dokaz kvalitete je sodelovanje s francosko kuharsko šolo Le Cordon bleu. Leta 1895 ustanovljena zasebna akademija je s 25 šolami v 15 državah vodilna svetovna institucija na področju izobraževanja profesionalnih kuharjev. Rezultat sodelovanja je serija nožev Le Cordon Bleu, ki jo uporabljajo v vseh 25 šolah. |