Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 BUNKA BLACK

Yoshida Hamono   - #03011633090
Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 BUNKA BLACK

Opis izdelka

Kuhinjski nož ZDP-189 smo zasnovali skupaj z Binetom Volčičem, enim najbolj prepoznavnih kuharskih mojstrov v Sloveniji, zlasti zaradi njegovega odličnega poznavanja japonskih nožev, strasti do dela z njimi in na podlagi dosedanjih skupnih izkušenj pri preizkušanju japonskih nožev. Pri zasnovi smo spoštovali naše vrednote, ki jih črpamo iz nepopustljive japonske tradicije.

Oblika Bunka Bano-Bocho (文化 万能-包丁) ustreza najbolj tipični funkcionalnosti za vsestransko uporabo v zahodni kuhinji. Gre za prilagodljiv profil, dovolj širok pri ročaju, nežno oblikovan trebuh rezila, primeren tako za dolge kot kratke reze, raven zadnji del rezila za sekljanje ter tanko konico za natančno obdelovanje. Kuro-uchi zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Ta rezilo ščiti, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja za čudovit zaključni videz, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane.

ZDP-189 Bunka združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Srce noža je jeklo ZDP-189, ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino.

ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.










Dodano!

V košarico