Akcija! Žari Weber in Broil king -15%

Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 GYUTO BLACK

Yoshida Hamono   - #0301031209
Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 GYUTO BLACK

Opis izdelka

Pri zasnovi kuhinjskih nožev ZDP-189 smo spoštovali vrednote, ki jih črpamo iz nepopustljive japonske tradicije.

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Gyuto oblika dolžine 21 cm bo predvsem razveseljevala tiste kuharje, ki si želijo srednje velik in vsestranski kuhinjski nož za meso in zelenjavo.

Kuro-uchi zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Ta rezilo ščiti, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja za čudovit zaključni videz, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane.

Srce noža je jeklo ZDP-189, ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!


ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.




Nasveti in recepti








Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več