Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 GYUTO SILVER

Yoshida Hamono   - #03010312093
Kuharski nož Yoshida Hamono ZDP-189 GYUTO SILVER

Opis izdelka

Pri zasnovi kuhinjskih nožev ZDP-189 smo spoštovali vrednote, ki jih črpamo iz nepopustljive japonske tradicije.

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Gyuto oblika dolžine 21 cm bo predvsem razveseljevala tiste kuharje, ki si želijo srednje velik in vsestranski kuhinjski nož za meso in zelenjavo.

Silver finish hair line označuje gladko brušeno rezilo na katerem izstopa edino le dolga črta, tik nad ostrino rezila, ki ji pravimo tudi “lasna črta”, ločnica med trdim in mehkim jeklom. Odličen za najfinejše reze.

Srce noža je jeklo ZDP-189, ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!


ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.




Nasveti in recepti








Dodano!

V košarico