Pri zasnovi kuhinjskih nožev ZDP-189 smo spoštovali vrednote, ki jih črpamo iz nepopustljive japonske tradicije. Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način. Oblika santoku dolžine 16,5 cm rezila bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in vsestranski nož z nekoliko več poudarka na zelenjavi. Silver finish hair line označuje gladko brušeno rezilo na katerem izstopa edino le dolga črta, tik nad ostrino rezila, ki ji pravimo tudi “lasna črta”, ločnica med trdim in mehkim jeklom. Odličen za najfinejše reze. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! Srce noža je jeklo ZDP-189, ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino. |