| Kumokage Honesuki Aogami #2 Kuro-uchi Damascus 150 mm je japonski nož za ločevanje mesa od kosti s posebnim trikotnim rezilom, ki je trdo ter oblikovano za odstranjevanje kosti iz perutnine in rezanje mehkih sklepov. Surov, neobdelan zaključni videz z megličastim damaščanskim vzorcem daje nožu nekoliko rustikalen izgled, kar le poudarja dejstvo, da je rezilo v celoti izdelano ročno. Na rezilih je viden povsem ročni proces obdelave rezila, zato so možne mikro odrgnine. Rezilo bo z lahkoto drselo skozi hrano, rezine pa bodo odrezane izjemno gladko, zahvaljujoč se fini ostrini Aogami #2 jekla. Ta nož je pravi Japonec, od občutka in teže v roki do avtentičnega videza. Zaradi čistosti Aogami #2 jekla in odsotnosti dodatnih elementov, kot je krom (Cr), rezilo ni odporno proti koroziji. OBLIKA REZILA: Zaradi svoje zasnove je konica tanto močnejša in zlahka prebode kožo, z njo pa lahko tudi natančno zarežete v težko dosegljiva mesta, kot so sklepi. Zaradi koničaste oblike lahko z njo delate sunkovite krožne zareze, zato boste hitro obrezali maščobo in vezivno tkivo. Standardni noži honesuki imajo nesimetrično oblikovan presek profila, zato jih lahko običajno uporabljajo le desničarji, ta pa jima simetrične presek profila (50/50), zato ga lahko uporabljajo tako desničarji kot levičarji. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Surov, neobdelan zaključni videz z megličastim damaščanskim vzorcem daje nožu nekoliko rustikalen izgled, ki ga odlično povzame japonska beseda kumokage 雲 影, ki dobesedno pomeni 'senca oblaka'. ROČAJ: |
Glavne značilnosti | |
|---|---|
| Oblika rezila: | Honesuki |
| Jeklo: | Aogami #2 |
| Konstrukcija: | San-mai / v-edge / damask, kuro-uchi |
| Trdota (HRC): | 63 |
| Dolžina noža: | 295 mm |
| Dolžina rezila: | 150 mm |
| Širina rezila: | 39.5 mm |
| Debelina rezila: | 4.5 mm |
| Teža: | 120 g |
| Dolžina ročaja: | 127 mm |
| Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / wenge |
| Napis na rezilu: | 初心 "Hatsukokoro" |
| Kovač: | Hatsukokoro |
| Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |