Kurogane Santoku Aogami #2 Kuro-uchi Ebony Blond Buffalo 165 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, s katerim je mogoče natančno in hitro pripraviti zelenjavo, odličen pa je tudi za pripravo manjših in srednje velikih kosov mesa in rib. Rezilo je kovano iz Aogami #2 ogljikovega jekla (62 HRC), kar zagotavlja izjemno ostrino in sčasoma razvije edinstveno patino. Nož odseva pristno estetiko ročno kovanih japonskih nožev. Noži iz Kurogane linije imajo rustikalen videz s črno kuro-uchi površinsko obdelavo in distalno zožano hrbtenico, vendar ponuja izjemno prefinjen rez. Končna kuro-uchi obdelava v celotni Kurogane seriji je odlična, vendar je na rezilih viden povsem ročni proces obdelave rezila, zato so možne mikro odrgnine ali poškodbe. Rezilo lahko pridobi patino, ob nepravilni uporabi pa tudi rjo. Primerno za uporabnike, ki vedo, kako negovati rezila iz tradicionalnih japonskih jekel! OBLIKA REZILA: Dvostransko brušeno rezilo je nekoliko težje kot rezila podobnih nožev, vendar je zaradi zožitve hrbtenice rezila (od 2.5 mm pri ročaju do 1.6 mm pri konici rezila) odlično uravnotežen. *Ta nož je širši in debelejši od večine nožev te dolžine in oblike, zato priporočena saya ne bo popolnoma ustrezala, vendar bo še vedno učinkovito zaščitila rezilo. JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: Univerzalna osemkotna oblika je primerna tako za desničarje in levičarje in nudi odličen oprijem za enostavno ter udobno delo z nožem. KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Aogami #2 / Soft Iron Clad |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / kuro-uchi |
Trdota (HRC): | ≈63 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 50 mm |
Debelina rezila: | 2.5-1.6 mm |
Teža: | 160 g |
Dolžina ročaja: | 139 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / ebenovina, blond buffalo |
Kovač: | Hatsukokoro |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 初心 "Hatsukokoro" |