Nož priznanega japonskega kovača Makota Kurosakija je japonska izvedba evropskega chef noža, ki je z dolžino 210 mm optimalen za vsestransko delo na kuhinjski deski. Izbira jekla prinaša enostavno vzdrževanje in zaščito proti rji, na drugi strani pa odlično ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rob ter učinkovito rezanje in sekljanje. Rezilo je izrazito tanko, rob rezila pa enkratno nabrušen. OBLIKA REZILA: JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČIJI: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-7 |
Konstrukcija: | San-Mai / Hollow grind [v-edge] / migaki, kasumi |
Trdota (HRC): | 61-62 |
Dolžina noža: | 355 mm |
Dolžina rezila: | 210 mm |
Širina rezila: | 47 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 150 g |
Dolžina ročaja: | 127 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / javor, pakka |
Kovač: | Makoto Kurosaki |
Lokacija kovačije: | ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 黒崎 真 "Makoto Kurosaki" |