Nož priznanega japonskega kovača Makota Kurosakija je japonska izvedba malega kuhinjskega chef noža, ki je z dolžino 150 mm optimalen za vsestransko prostoročno delo ter za rezanje in sekljanje na kuhinjski deski. Izbira jekla prinaša enostavno vzdrževanje in zaščito proti rji, na drugi strani pa odlično ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rob ter učinkovito delo. Rezilo je izrazito tanko, rob rezila pa enkratno nabrušen. OBLIKA REZILA: JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČIJI: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Petty |
Jeklo: | VG-7 |
Konstrukcija: | San-Mai / Hollow grind [v-edge] / migaki, kasumi |
Trdota (HRC): | 61-62 |
Dolžina noža: | 270 mm |
Dolžina rezila: | 150 mm |
Širina rezila: | 27 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 75 g |
Dolžina ročaja: | 113 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / javor, pakka |
Kovač: | Makoto Kurosaki |
Lokacija kovačije: | ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 黒崎 真 "Makoto Kurosaki" |