• Japonski noži
  • Mali kuhinjski noži

Masakage Petty Mizu Aogami #2 150 mm

Takumi Ikeda  - #‍410107071395
Masakage Petty Mizu Aogami #2 150 mm

131 € PPC: 145,00 € (-10%)


Opis izdelka

Nož priznane Japonske blagovne znamke Masakage je japonska izvedba malega kuhinjskega chef noža, ki je z dolžino 150 mm optimalen za vsestransko prostoročno uporabo in rezanje na kuhinjski deski. Izbira jekla prinaša enkratno ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rezalni rob ter učinkovito rezanje in sekljanje. 

Na kratko: gre za oster, okreten in dobro izdelan manjši vsestranski kuhinjski nož. Primeren kot darilo za mladega kuharja in kot uvod v svet visoko karbonskih tradicionalnih jekel. 

Nož je za kuharje, ki želijo visoko zmogljivost po dostopni ceni in jim ni škoda nekaj svojega časa nameniti za nego in vzdrževanje japonskih rezil.

OBLIKA REZILA:
Petty je mali kuhinjski nož, ki se uporablja pri bolj delikatnih kuhinjskih opravilih, pri katerih bi bil večji nož preokoren. Gre za nož, ki spada v vsako kuhinjo. Zaradi ozkega rezila je nož primeren za lupljenje in pripravo zelenjave, dolžina 150 mm pa omogoča tudi filiranje porcijske ribe, razrez perutnine, rezanje manjših kosov suhih mesnin in obrezovanje mesa, pripravo zelišč, sekljanje česna, kockanje manjših kosov zelenjave...

Poleg tega so daljši petty noži odlično nadomestilo za vsestranske nože za uporabnike, ki jim daljši noži niso udobni za delo.

JEKLO:
Sredica tega noža je Aogami #2 jeklo, ki sega v sam vrh med kvalitetnimi japonskimi jekli. Nož je kaljen do trdote 62-63 HRC. 

Zaradi izbire jekla je površina noža zelo reaktivna. Rezilo zahteva veliko nege, zato ga priporočamo le tistim, ki skrbno negujejo svoje nože. Za več informacij o jeklih z manjšim odstotkom kroma si preberete naš članek o patini in negi nožev, izdelanih iz tradicionalnih japonskih jekel. 

LAMINACIJA:
Nož je sestavljen iz treh plasti in je san-mai laminacije.

GEOMETRIJA REZILA:
Rezilo je brušeno dvostransko (simetrično).

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Nož je kuro-uchi zaključne obdelava z megličastim kasumi zaključkom in ročno vgraviranim kanji podpisom. Kuro-uchi zaključek je premazan s tankim slojem laka za zaščito pred rjavenjem.  

ROČAJ:
Ročaj je ovalne oblike iz češnjevega lesa s plastičnim obročkom in se odlično prilega v levo in desno dlan.

O KOVAČIJI:
Blagovna znamka Masakage združuje različne japonske kovače in brusilce, ki delujejo pod kooperativo Takefu Knife Village. Mizu linijo izdeluje mlad in nadarjen kovač Takumi Ikeda, naslednik znamenitega kovača Anryu san-a.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Petty
Jeklo: Aogami #2
Konstrukcija: San-Mai / kuro-uchi, kasumi
Trdota (HRC): 61-62
Dolžina noža: 272 mm
Dolžina rezila: 150 mm
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila: 2.3 mm
Teža: 70 g
Dolžina ročaja: 112 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / češnja, plastičen obroček
Napis na rezilu: "Masakage" 昌景
Kovač: Takumi Ikeda
Lokacija kovačije: ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska


  • Japonski noži
  • Mali kuhinjski noži


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068