Nož priznane Japonske blagovne znamke Masakage je japonska izvedba malega kuhinjskega chef noža, ki je z dolžino 150 mm optimalen za vsestransko prostoročno uporabo in rezanje na kuhinjski deski. Izbira jekla prinaša enkratno ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rezalni rob ter učinkovito rezanje in sekljanje. Na kratko: gre za oster, okreten in dobro izdelan manjši vsestranski kuhinjski nož. Primeren kot darilo za mladega kuharja in kot uvod v svet visoko karbonskih tradicionalnih jekel. Nož je za kuharje, ki želijo visoko zmogljivost po dostopni ceni in jim ni škoda nekaj svojega časa nameniti za nego in vzdrževanje japonskih rezil. OBLIKA REZILA: Poleg tega so daljši petty noži odlično nadomestilo za vsestranske nože za uporabnike, ki jim daljši noži niso udobni za delo. JEKLO: Zaradi izbire jekla je površina noža zelo reaktivna. Rezilo zahteva veliko nege, zato ga priporočamo le tistim, ki skrbno negujejo svoje nože. Za več informacij o jeklih z manjšim odstotkom kroma si preberete naš članek o patini in negi nožev, izdelanih iz tradicionalnih japonskih jekel. LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: O KOVAČIJI: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Petty |
Jeklo: | Aogami #2 |
Konstrukcija: | San-Mai / kuro-uchi, kasumi |
Trdota (HRC): | 61-62 |
Dolžina noža: | 272 mm |
Dolžina rezila: | 150 mm |
Širina rezila: | 30 mm |
Debelina rezila: | 2.3 mm |
Teža: | 70 g |
Dolžina ročaja: | 112 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / češnja, plastičen obroček |
Napis na rezilu: | "Masakage" 昌景 |
Kovač: | Takumi Ikeda |
Lokacija kovačije: | ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska |