Masutani Gyuto Damascus 180 mm

Kunio Masutani  - #‍190103101260
Masutani Gyuto Damascus 180 mm

145 € PPC: 170,00 € (-15%)


Opis izdelka

Kovač Masutani je znan kot neverjetno dober brusilec nožev in njegovi noži to spretnost definitivno odražajo. Nož je izjemno tanek (1,8 mm), zato bo z lahkoto zdrsel skozi hrano, izbira jekla pa mu zagotavlja trpežnost in odpornost proti obrabi. Primeren je za nakup prvega japonskega kuhinjskega noža, zaradi izjemnega razmerja med ceno in kvaliteto pa ga priporočamo tudi kot izbor za darilo.

OBLIKA REZILA:
Gyuto je vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje in je glavna izbira pri vseh vrstah sekljanja in rezanja mesa in zelenjave, profil in dolžina rezila sta primerna tako za dolge kot kratke reze, nežna krivina trebuha rezila je odlična za sekljanje, tanka konica pa za natančno obdelavo hrane.

JEKLO:
Dvostransko brušeno rezilo je kovano iz VG-1 jekla, ki je obdano z dvema plastema mehkejšega jekla. Vzdolž rezalnega roba teče valovita shinogi linija, ki zaznamuje mejo med plastmi. VG-1 ali V Gold 1 je visoko karbonsko jeklo iz jeklarne Takefu Special Steel Company. Primerljivo je z AUS-8 in VG-10, le da se VG-1 manj obrablja in je bolj trpežno. VG-1 se tudi odlično brusi in je odporno proti rji.

LAMINACIJA:
Sredica rezila je ovita v 5 plasti mehkejšega jekla – to tehniko kovanja nožev imenujemo san-mai in z njo zavarujemo tršo, vendar nekoliko bolj delikatno sredico pred zunanjimi vplivi. San-mai laminacija prispeva tudi k prožnosti rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Rezilo je brušeno dvostransko (simetrično).
Masutani ima pri izdelavi nožev poseben postopek, imenovan Rolling-Forging, s katerim doseže izjemno tanko rezilo okoli 1,8 mm. Debelina rezila namreč v veliki meri določa ostrino noža in lažje in hitrejše brušenje.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo izstopa s svojim 6-plastnim damaščanskim vzorcem, ki poskrbi za osupljiv vizualni učinek in edinstvenost slehernega noža. Vsak vzorec je drugačen, tako kot vaš prstni odtis.

ROČAJ:
Nož ima klasičen zahodni ročaj (yo-style) iz lesa pakka, zato se bo odlično prilegal v desno in levo dlan.

O KOVAČIJI:
Kunio Masutani noži so iz Echizena, ki je eden izmed centrov kovaške obrti na Japonskem. Kovač Masutani je znan kot neverjetno dober brusilec nožev in njegovi noži imajo vrhunsko “out of the box” ostrino.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: San-mai / damask
Trdota (HRC): 60
Dolžina noža: 305 mm
Dolžina rezila: 180 mm
Širina rezila: 43 mm
Debelina rezila: 1.8 mm
Teža: 130 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] / les pakka
Kovač: Kunio Masutani
Lokacija kovačije: ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 増谷 訓生 "Kunio Masutani"




Žari Dodatki za žar Japonski noži Vinoteka Mesnica Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068