• Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku
Masutani Santoku Hammered 170 mm

Masutani Santoku Hammered 170 mm
Kunio Masutani - #‍19010825602

135 € PPC: 150,00 € (-10%)


Opis izdelka

Santoku je najbolj razširjena oblika japonskega kuhinjskega noža, saj je delo z njim zelo enostavno. San po japonsko pomeni število tri, s čimer so ga poimenovali kot nož treh vrlin – z njim bomo enostavno pripravili zelenjavne, ribje in mesne jedi z različnimi tehnikami rezanja. Rezilo je nekoliko širše in bo blestelo zlasti pri sekljanju zelenjave na kuhinjski deski.

Dvostransko brušeno rezilo je kovano iz VG-1 jekla, ki je obdano z dvema plastema mehkejšega jekla. Vzdolž rezalnega roba teče valovita shinogi linija, ki zaznamuje mejo med plastmi.

Na zgornjem delu rezila so vidni izraziti vzorci kladiva, imenovani tsuchime. V neravninah med odtisi se med rezanjem zadržuje zrak, ki pomaga pri drsenju rezila skozi hrano, kar omogoča hitro in natančno pripravo hrane brez nerodnega lepljenja na površino. 

Masutani ima pri izdelavi nožev poseben postopek, imenovan Rolling-Forging, s katerim doseže izjemno tanko rezilo okoli 1,8 mm. Debelina rezila namreč v veliki meri določa ostrino noža in lažje in hitrejše brušenje.

Nož ima klasičen zahodni ročaj (yo-style) iz mahagonija, zato se bo odlično prilegal v desno in levo dlan.

Nož torej ponuja neverjetno kvaliteto in zmogljivost, po prvem brušenju pa bo razvil svoj polni potencial. Primeren je za nakup prvega japonskega kuhinjskega noža, lahko pa je tudi čudovito darilo.

Kovačija:

Kunio Masutani noži so iz Echizena, ki je eden izmed centrov kovaške obrti na Japonskem. Kovač Masutani je znan kot neverjetno dober brusilec nožev in njegovi noži imajo vrhunsko “out of the box” ostrino. So visoko kvalitetni noži, ki ponujajo odlično razmerje med kvaliteto in ceno.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Santoku
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: San-mai / tsuchime
Trdota (HRC): 60
Dolžina noža: 290 mm
Dolžina rezila: 170 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 130 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] (Yo) / mahagonij
Kovač: Kunio Masutani
Lokacija kovačije: ECHIZEN - TAKEFU KNIFE VILLAGE / Fukui Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 増谷 訓生 "Kunio Masutani"


  • Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068