| Ta vrhunski Gyuto je večnamenski kuhinjski nož večje dimenzije, primeren za razrez mesa, sekljanje zelenjave in drugo splošno uporabo v kuhinji. Oblika rezila Gyuto je v svojem bistvu japonska verzija chefovega noža, zaradi česar bo ta nož ustrezal tako profesionalnemu kot tudi ljubiteljskemu kuharju. Dolžina noža je 240 mm. Nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi zelenjavo, meso in ribe. Rezilo je izdelano iz enega kosa (monosteel) odličnega nerjavečega VG-10 jekla (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. Rezilo je enostransko brušeno, primerno za desničarje. Površina rezila je spolirana do sijaja, čemur rečemo tudi migaki končna obdelava in je primerna za najbolj fine in delikatne reze. Pri Supreme Twisted nožu se jeklo nadaljuje vse do konca ročaja, ki je osemkotne oblike in iz edinstvenega in vzdržljivega rdečega pakka lesa. Ročaj nudi čvrst in udoben oprijem. Za dodaten estetski naboj, so pri Mcusti ročaj okrasili z mozaično zakovico, ki daje nožu poseben in drzen videz. Kovačija:Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.
|
Glavne značilnosti | |
|---|---|
| Oblika rezila: | Gyuto |
| Jeklo: | VG-10 |
| Konstrukcija: | Monosteel / full hamaguri convex / migaki |
| Trdota (HRC): | 60 |
| Dolžina noža: | 389 mm |
| Dolžina rezila: | 240 mm |
| Širina rezila: | 49 mm |
| Debelina rezila: | 1.7 mm |
| Teža: | 215 g |
| Dolžina ročaja: | 135 mm |
| Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / pakka |
| Kovač: | Mcusta Zanmai |
| Lokacija kovačije: | SEKI / Gifu Prefektura / Japonska |
| Napis na rezilu: | 三昧 "Zanmai" |