Ta vrhunski Nakiri je kuhinjski nož za pripravo zelenjave. Nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo blestel pri sekljanju vseh vrst zelenjave na kuhinjski deski. Primeren za domačo ali poklicno rabo in je nepogrešljiv za vse ljubitelje zelenjavnih jedi. Sredica noža je odlično nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža. Rezilo je dvostransko brušeno (50/50), primerno za levičarje in desničarje. Zgornja površina noža spolirana do sijaja in dodatno obdelana z odtisi kladiva, medtem ko je del pri rezilu okrašen s subtilnim, valovitim damask vzorcem. Pri Supreme Hammered nožu se jeklo nadaljuje vse do konca ročaja, ki je osemkotne oblike in iz edinstvenega in vzdržljivega rdečega pakka lesa. Ročaj krasi romboidna zakovica iz biserne matice in daje nožu eleganten videz. Za gladek prehod iz ročaja v rezilo je nožu dodana nerjaveča spona, ki še dodatno poskrbi za udoben in varen prijem noža. Kovačija:Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.
|
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Nakiri |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / tsuchime, damask |
Trdota (HRC): | 60 |
Dolžina noža: | 308 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 50 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 215 g |
Dolžina ročaja: | 128 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | Mcusta Zanmai |
Lokacija kovačije: | SEKI / Gifu Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 三昧 "Zanmai" |