Ta vrhunski Sujihiki [Slicer] je kuhinjski nož za domačo in poklicno uporabo. Namenjen je rezanju tankih rezin mesa in ribe ter za mnoga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost in je nepogrešljivo orodje za vse ljubitelje mesnih in ribjih (sushi in sashimi) jedi. Nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi meso in ribe. S 33 plastnim damask vzorcem in belim ročajem s tremi zakovicami je to resnično vizualno izstopajoč nož. Primeren je za vse, ki iščete malo težji, a odlično uravnotežen nož s super tankim in natančnim rezilom. Sredica noža je odlično nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža. Odlično uravnoteženost nožu daje ročaj iz belega Corian-a, ki je edinstvena trpežna mešanica naravnih mineralov in belega akrila. Gre za izjemno vzdržljiv material, ki je odporen na obrabo in nudi čvrst in udoben oprijem. Za dodatni estetski naboj so pri Mcusti poskrbeli s tremi zakovicami in ravnim zaključkom ročaja. Kovačija:Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.
|
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Slicer |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / full hamaguri convex / damask |
Trdota (HRC): | 60 |
Dolžina noža: | 403 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 40 mm |
Debelina rezila: | 1.9 mm |
Teža: | 200 g |
Dolžina ročaja: | 125 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / White Corian |
Kovač: | Mcusta Zanmai |
Lokacija kovačije: | SEKI / Gifu Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 三昧 "Zanmai" |