Ta vrhunski Mcusta Hybrid Splash Damascus Sujihiki [Slicer] je kuhinjski nož za domačo in poklicno uporabo. Namenjen je rezanju tankih rezin mesa in ribe ter za mnoga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost in je nepogrešljivo orodje za vse ljubitelje mesnih in ribjih (❕ sushi in sashimi) jedi. Nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi meso in ribe. Sredica noža je odlično nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža. Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za levičarje in desničarje. Linija Hybrid se ponaša z minimalističnim, a vseeno izjemno ergonomičnim ročajem iz laminiranega lesa s poudarjeno sredinsko zakovico iz biserne matice, ki mu daje prav poseben karakter. Material in oblika ročaja nudita močan in udoben oprijem. Zaključek ročaja pri prehodu v rezilo (bolster) je iz srebrnega niklja, ki je antibakterijski in ne bo rjavel ter poskrbi za dodaten oprijem in hkrati daje nožu dodatno estetsko komponento. Kovačija:Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.
|
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Sujihiki [Slicer] |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / full hamaguri convex / damask |
Trdota (HRC): | 60 |
Dolžina noža: | 380 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 37 mm |
Debelina rezila: | 1.9 mm |
Teža: | 155 g |
Dolžina ročaja: | 130 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | Mcusta Zanmai |
Lokacija kovačije: | SEKI / Gifu Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 三昧 "Zanmai" |