GARANCIJA NAJNIŽJE CENE. → Pet slanic, ki jih morate preizskusiti Nejc PEŠEC Delite s prijatelji Jabolčna slanica z žajbljem Uporaba: piščanec, puran, raca, divjačina Količina: 1000 ml Sestavine 360 ml ananasovega soka 60 ml ruma ali vodke 2 žlici grobe soli 1 žlica dimljene paprike Vse sestavine zmešamo in uporabimo slanico. Koriandrova slanica s tekilo ...članek se nadaljuje... 91,80 €
312,40 €
1.775,90 €
657,90 €
505,50 €
Uporaba: teletina, svinjina, piščanec, puran, riba, lupinarji Količina: 600 ml Sestavine 60 g koriandrovih semen 2 žlici grobe soli 1 žlička grobo mletega popra 1 žlica rjavega sladkorja sok in naribana lupina ene limone 2 žlici nasekljanega svežega koriandra 60 ml tekile 360 ml vode Segrejemo manjšo ponev in v njej prepražimo semena koriandra (pribl. 30 sekund). Nato jih zmeljemo in stresemo v večjo posodo. Dodamo ostale sestavine in mešamo, dokler se sol in sladkor ne raztopita. Brinova slanica Uporaba: teletina, slanina, raca, divjačina Količina: 350 ml Sestavine 2 žlici zdrobljenih brinovih jagod manjši drobno narezan feferon 1 žlica grobe soli 2 žlici javorovega sirupa 1 žlica jabolčnega kisa 240 ml vode 60 ml džina Vse sestavine zmešamo in uporabimo slanico. Slanica z limonami in origanom Uporaba: svinjina, piščanec, puran, govedina, teletina Količina: 600 ml Sestavine 240 ml vroče vode 3 žlice grobe soli 2 žlici sladkorja 240 ml mrzle vode sok in olupek dveh limon 60 ml nasekljanega svežega origana 2 žlici nasekljane sveže mete 3 nasekljani stroki česna 1 ½ žličke mlete kumine 1 žlička mletega črnega popra V vroči vodi mešamo sol in sladkor, dokler se ne raztopita. Dodamo preostalo vodo in ostale sestavine. Kubanska slanica Slanica prijetno kislega okusa se odlično poda svinjskemu mesu. Uporaba: svinjina Količina: liter slanice za pol kilograma mesa Sestavine pol litra vode pol litra svežega pomarančnega soka 3 žlice nejodirane soli 3 zdrobljeni stroki česna 2 žlici nasekljanega koriandra 2 limeti 2 žlici naribane pomarančne lupine 1 žlička zdrobljenih semen kumine Mešamo vodo, pomarančni sok in sol, dokler se sol ne raztopi. Dodamo ostale sestavine. Vaš brskljalnik je zastarel, zato stran ne bo pravilno prikazana. Predlagamo, da posodobite vaš brskljalnik ali stran odprete na vašem mobilnem telefonu.