• Okusni recepti in nasveti
  • Pikantna postrv po kalifornijsko

Pikantna postrv po kalifornijsko

Delite s prijatelji

0-Pikantna postrv po kalifornijsko

  • Skupaj:50 min
  • Čas priprave:30 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke:direktni, srednja temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 srednje velike očiščene postrvi
  • 3 nasekljani pekoči feferoni
  • 4 sesekljane mlade čebule
  • 100g sesekljanega koriandra
  • 3 sesekljane rdeče paprike
  • 80g manga, olupljenega in narezanega na koščke
  • 60ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlici limetinega soka
  • ščepec popra
  • ščepec soli

PRIPRAVA

Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C.

V srednje veliki posodi zmešamo mlado čebulo, feferone, koriander, papriko, mango, ekstra deviško olivno olje, limetin sok ter sol in poper.

Na ravni podlagi razgrnemo 4 večje kose aluminijaste folije in jih namažemo z olivnim oljem ali maslom. Postrvi položimo diagonalno na kose aluminijaste folije in trebušne votline napolnimo s pripravljenim nadevom. Če kaj nadeva ostane, ga damo na ribo. Nato ribo zavijemo v folijo, tako da najprej zavihamo robova pri glavi in repu.

Ribe v foliji položimo na rešetko in jih pečemo 10 minut na vsaki strani.



  • Okusni recepti in nasveti
  • Pikantna postrv po kalifornijsko


Žari Dodatki za žar Vinoteka Japonski noži Vrtno pohištvo Akademija peke na žaru

akademija peke.
novi termini →


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068