- Skupaj:50 min
- Čas priprave:30 min
- Čas peke:20 min
- Način peke:direktni, srednja temperatura
SESTAVINE
- 4 osebe
- 4 srednje velike očiščene postrvi
- 3 nasekljani pekoči feferoni
- 4 sesekljane mlade čebule
- 100g sesekljanega koriandra
- 3 sesekljane rdeče paprike
- 80g manga, olupljenega in narezanega na koščke
- 60ml ekstra deviškega olivnega olja
- 2 žlici limetinega soka
- ščepec popra
- ščepec soli
PRIPRAVA
Žar pripravimo za direktno peko na temperaturi 200 °C.
V srednje veliki posodi zmešamo mlado čebulo, feferone, koriander, papriko, mango, ekstra deviško olivno olje, limetin sok ter sol in poper.
Na ravni podlagi razgrnemo 4 večje kose aluminijaste folije in jih namažemo z olivnim oljem ali maslom. Postrvi položimo diagonalno na kose aluminijaste folije in trebušne votline napolnimo s pripravljenim nadevom. Če kaj nadeva ostane, ga damo na ribo. Nato ribo zavijemo v folijo, tako da najprej zavihamo robova pri glavi in repu.
Ribe v foliji položimo na rešetko in jih pečemo 10 minut na vsaki strani.