Začimbne mešanice za vtiranje perutnine

Delite s prijatelji


Ko boste naslednjič pripravljali piščanca na žaru, uporabite eno izmed spodnjih začimbnih mešanic za vtiranje. Navdušeni boste nad rezultatom.

Azteška mešanica začimb



Uporaba: vse vrste mesa

Količina: 600 ml

Sestavine
  • 240 ml mlete kumine
  • 240 ml olivnega olja
  • 80 ml nasekljanega česna
  • 60 ml tekočega dima (liquid smoke)
  • 60 ml grobe soli
  • 1 žlica kajenskega popra

Vse sestavine razen olja stresemo v mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Ob prižganem mešalniku v mešanico počasi dolivamo olje. V nepredušno zaprti stekleni posodi jo lahko hranimo največ 14 dni.

Smokin’ mešanica za vtiranje



Uporaba: svinjina, piščanec, puran, mastne ribe, raki

Količina: 120 ml

Sestavine
  • 2 žlici soli
  • 2 žlici mlete dimljene paprike
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlička mletega čilija
  • 2 žlički kumine
  • 1 žlička mletega črnega popra

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Koriandrova mešanica za vtiranje



Uporaba: svinjina, piščanec, puran, jagnjetina

Količina: 60 ml

Sestavine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 2 žlički mletega timijana
  • 2 žlički mlete paprike
  • 1 ¼ žličke grobe soli
  • 1 žlička kurkume
  • ¾ žličke sladkorja
  • ¾ žličke mletega črnega popra
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ¼ žličke kajenskega popra

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.

Vsestranska mešanica za vtiranje perutnine



Uporaba: piščanec, puran

Količina: 120 ml

Sestavine
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 žlici grobe soli
  • 1 žlica suhega žajblja
  • 1 žlica suhih timijanovih listov
  • 2 žlički suhega majarona
  • 2 žlički suhega rožmarina
  • 2 žlički česna v prahu
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička paprike
  • ½ žličke mletega muškatnega oreščka

Vse sestavine zmešamo in v nepredušno zaprti stekleni posodi hranimo do 30 dni.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več