GARANCIJA CENE. →

Artičoke na žaru s česnom in limono

Delite s prijatelji

0-Artičoke na žaru s česnom in limono

  • Skupaj:35 min
  • Čas priprave:5 min
  • Čas peke:30 min
  • Način peke: direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 2 veliki artičoki
  • 1 limona razrezana na četrtine
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sveže mletega črnega popra
  • 120 ml olivnega olja

PRIPRAVA

V veliko posodo nalijte hladno vodo. Stisnite sok četrtine limone v vodo. Artičoke razpolovite po dolžini in odrežite približno centimeter vrha artičoke in jih položite v vodo (tako ne bodo porjavele).

Vzemite novo posodo, nalijte vodo in jo zavrite. V vrelo vodo vržite artičoke in jih kuhajte 15 – 20 minut. Odstranite artičoke z vode in jih posušite. Ne pozabite odstraniti dlakavo srčiko artičoke.

V skledico stisnite sok z ostalih četrtin limone, dodajte olivno olje in nasekljan česen, česen in sol. Z njim namažite artičoke.

Segrejte žar na srednje visoko temperaturo (240 stopinj). Položite artičoke na žar, večkrat jih obrnite in namažite z oljno mešanico. Pečite do 10 minut – dokler robovi listov artičok ne počrnijo. Takoj postrezite s preostankom oljne mešanice kot omako.




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico