1 zelena paprika, narezana na 3 cm velike kvadrate
1 ananas, olupljen in narezan na 3 cm velike kocke
1dcl riževega kisa
2 čajni žlički sezamovega olja
2 čajni žlički sveže sesekljanega ingverja
3 čajne žličke lahke sojine omake
PRIPRAVA
Repke kozic, meso kapesant, paprike in ananas izmenično napičimo na nabodala. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred tem za pol ure namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.
V posodo dodamo rižev kis, sezamovo olje, ingver in sojino omako ter dobro premešamo, da dobimo omako za mazanje med peko.
Žar pripravimo za direkten način peke na temperaturi 250 °C.
Meso vzamemi iz marinade in ga na večih mestih napičimo na nabodala. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pol ure pred peko namočimo v vodo, da ne zagorijo.
Nabodala pečemo 5 – 6 minut, ter jih med peko večkrat obrnemo in namažemo z omako.
Preostanek omake postrežemo na krožniku kot dodatek za namakanje.