GARANCIJA CENE. →

Azijska nabodala s kozicami in kapesantami

Delite s prijatelji

0-Azijska nabodala s kozicami in kapesantami

  • Skupaj: 40 min
  • Čas priprave:10 min
  • Čas peke: 30 min
  • Način peke: direktni, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 500g očiščenih repkov kozic
  • 250g kapesant brez lupine
  • 1 rdeča paprika, narezana na 3 cm velike kvadrate
  • 1 zelena paprika, narezana na 3 cm velike kvadrate
  • 1 ananas, olupljen in narezan na 3 cm velike kocke
  • 1dcl riževega kisa
  • 2 čajni žlički sezamovega olja
  • 2 čajni žlički sveže sesekljanega ingverja
  • 3 čajne žličke lahke sojine omake

PRIPRAVA

Repke kozic, meso kapesant, paprike in ananas izmenično napičimo na nabodala. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pred tem za pol ure namočimo v vodo, da med peko ne zagorijo.

V posodo dodamo rižev kis, sezamovo olje, ingver in sojino omako ter dobro premešamo, da dobimo omako za mazanje med peko.

Žar pripravimo za direkten način peke na temperaturi 250 °C.

Meso vzamemi iz marinade in ga na večih mestih napičimo na nabodala. Če uporabljamo lesena nabodala, jih pol ure pred peko namočimo v vodo, da ne zagorijo.

Nabodala pečemo 5 – 6 minut, ter jih med peko večkrat obrnemo in namažemo z omako.

Preostanek omake postrežemo na krožniku kot dodatek za namakanje.





Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico