Baby back ribs z viskijem

Delite s prijatelji


  • Skupaj:3 ure 15 min + mariniranje
  • Čas priprave:15 min + mariniranje
  • Čas peke:3 ure
  • Način peke: direktni, pečica, visoka temperatura


SESTAVINE



  • 6 oseb
  • 1kg Baby ribs reber
  • ščepec črnega popra in soli
  • 1/2 žlice mletega čilija
  • OMAKA
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 240ml nasekljane čebule
  • 750ml vode
  • 120ml paradižnikove paste
  • 120ml belega kisa
  • 100g rjavega sladkorja
  • 40ml medu
  • 1/2 žlice čilija v prahu
  • 2 žlici worcesterske omake
  • 2 žlički soli
  • 2 žlički viskija
  • 2 žlički česna v prahu
  • ščepec paprika
  • 1/2 žličke čebule v prahu
  • 1 žlica melase
  • 1/4 žlice grobo mletega popra

PRIPRAVA

Pečico segrejemo na 150 stopinj.

Rebra na obeh straneh posujemo s soljo, poprom in čilijem. Zavijemo jih v folijo in postavimo v pečico za dve uri in pol.

V ponvi segrejemo olje na srednji temperaturi. Dodamo nasekljano čebulo in mešamo 5 minut. Med mešanjem dodamo vodo, paradižnikovo pasto, kis, rjavi sladkor, med in worcestersko omako, nato še preostale sestavine in počakamo, da omaka zavre. Potem zmanjšamo temperaturo in pustimo, da se omaka zgosti (30–60 minut), nato jo odstranimo z ognja.

Rebra vzamemo iz pečice in jih pustimo stati 10 minut v foliji. Potem odstranimo folijo, rebra položimo na segreti žar (250 stopinj) in jih na vsaki strani pečemo 3–4 minute. Tik preden jih postrežemo, jih namažemo z omako.









Dodano!

V košarico

NOVA LOKACIJA TRGOVINE! Več