Biftek z oblogo iz čebule in gorgonzole

Delite s prijatelji


  • Skupaj:60 min
  • Čas priprave:15 min
  • Čas mariniranja:30 min
  • Čas peke:15 min
  • Način peke: direktni in indirektni, nizka temperatura


SESTAVINE



  • 4 osebe
  • 4 mignon steaki (pljučna), 200g vsak
  • groba sol
  • črni poper
  • 60ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 60ml balzamičnega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 2 čajni žlički suhega rožmarina
  • 1 žlica masla
  • 4 bele čebule, narezane, trakovi
  • 120g zdrobljene gorgonzole

PRIPRAVA

Steake na obeh straneh posolimo in popopramo ter jih razporedimo na dno večjega pekača. V drugi posodi zmešamo ekstra deviško olivno olje, balzamični kis, dijonsko gorčico in rožmarin ter dobljeno marinado polijemo po steakih. Nato jih obrnemo, da pokrijemo vse strani. Mariniramo vsaj 30 minut

Medtem ko se meso marinira, v ponvi na srednji temperaturi stopimo žlico masla. Dodamo čebulo in jo pražimo, da se zmehča, nato dodamo sladkor. Pražimo, dokler čebula ne karamelizira, nato jo odstavimo z ognja.

Žar pripravimo za dvoconsko peko – visoka direktna temperatura ne eni strani (300 °C) in srednja indirektna na drugi.

Steake vzamemo iz marinade in jih pečemo nad direktno cono 5 minut na vsaki strani. Po skupaj 10 minutah peke jih premaknemo nad indirektno cono na rešetki. Nadevamo jih s čebulo in z razdrobljeno gorgonzolo ter pečemo z zaprtim pokrovom, dokler se sir ne raztopi.

Preden steake postrežemo, jih pustimo počivati 5 minut.










Dodano!

V košarico